Mika's place

Aanschaf pup

Aanschaf pup

Het gebeurt vaker dat per e-mail of aan de telefoon gevraagd wordt naar de aankoopprijs van een door ons gefokte pup. Als dit werkelijk uw eerste en enige vraag is – kan ik met zekerheid zeggen – dat u van mij géén antwoord krijgt.

Per slot is de aankoopprijs het minst belangrijke wat u dient te weten over een pup maar vooral over het ras in het algemeen.

De prijs van onze pups.
Waarom hebben pups van gerenommeerde en integere fokkers hun prijs? Het verantwoord fokken van honden is ZEER kostbaar, tijdrovend maar ook emotioneel belastend. Een fokker dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen op gebied van gezondheid, exterieur en huisvesting. Dat wil zeggen als hij/zij de pups wenst te voorzien van een FCI stamboom.

Voordat de pups verkocht mogen worden is er al heel veel geld uitgegeven zoals daar zijn : aankoopprijs van de moederhond(en), onderzoeken op erfelijke gezondheids afwijkingen van de ouder dieren, inschrijfgeld tentoonstellingen, ( verplicht als men volgens de reglementen van de rasvereniging fokt), reisgeld naar de tentoonstelling eventuele verblijfkosten ter plaatse. dekgeld, reisgeld naar de reu (soms honderden kilometers ver weg) drachtigheidsonderzoek, dierenarts rekeningen, de geboorte en opvoeding van de pups, kosten stambomen (rond de 120 Euro per stuk), DNA profiel bepaling, de juiste voeding, meerdere malen ontwormen (2,4,6,8 weken) mevaccineren ( 6 weken) wasmachine die dag en nacht draait, website die betaald moet worden en dan rekenen we natuurlijk geen arbeidsloon.

Wees bijzonder voorzichtig bij het kopen van een hond als:
* De verkoper allerlei verschillende rassen te koop aanbiedt.
* De pups tegen een lagere prijs worden verkocht als u er geen stamboom bij wenst ( die stamboom is er dan sowieso al niet )
* De moederhond niet gezien mag worden
* De pups verkocht worden onder de leeftijd van 7 weken
* De pup wordt doorgegeven op een parkeerplaats of iets dergelijks.
* Een pup diarree heeft en er mager en onverzorgd uitziet
* Een puppy zeer angstig en uitgeput eruit ziet.
* Pups worden aangeboden die nog in het buitenland zijn maar voor u naar Nederland worden gehaald voor een zacht prijsje !!

De pups komen over het algemeen uit erbarmelijke omstandigheden en er is bij de dekking natuurlijk niet gelet op gezondheid, socialisatie en andere aspecten van verantwoord fokken. De moeder hond leeft een treurig leven als “puppy werp machine” en de pups worden NIET ontwormd en geënt ! Niet zelden zijn de pups al ziek wanneer ze worden verkocht en ook zijn er vaak genetische aandoeningen of infecties die absoluut tot n vroegtijdige dood leiden.

Het kopen van een puppy voor dump prijzen wordt vaak gedaan omdat mensen de prijzen bij een goede fokker te hoog (?) vinden.
Maar ze vergeten dat een pup gekocht bij een malafide hondenhandelaar vaak zorgt voor hoge dierenarts rekeningen van soms duizenden Euro’s.

Een integer fokker zal te allen tijde de verantwoordelijkheid nemen voor de door hem/haar gefokte pups mochten die naar later blijkt verborgen gebreken hebben. Een malafide handelaar zal dat nooit doen. Spaar dus liever wat langer voor een verantwoord gefokte pup.
Al doet u het maar in het belang van het welzijn van de dieren zelf en om de malafide honden handel een einde toe te roepen


Helaas door de enorme energie prijzen, en wij veel moeten wassen, drogen etc lamp bij pups moeten gebruiken zijn wij helaas 100 euro met de prijs omhoog moeten gaan.

Wij vinden dit erg vervelend maar het is helaas niet anders 

de langharen rood en black and tan kosten 1500 euro 

de langharen tijger 1500  euro 

de kortharen kosten 1500 euro  

 De Duitse dog pups zulke 1750 euro gaan kosten 

Dit is een prijs waarover wij ook keurig de Btw over betalen en incl FCI stamboom, DNA, paspoort met gezondsheidsverklaring en alle nodige dingen die erbij horen.

Bron: Judifax Kennel

Pien 21.01.2022 22:48

Beste,
Hebben jullie een nestje op de planning? Wij hopen in de toekomst ons gezin uit te breiden met een kortharige black and tan.
Alvast dank voor je reactie

Mieke Sulocha de boer 22.01.2022 13:21

Beste Pien,

Het beste kunt u mij even bellen

Mieke Sulocha de boer 04.02.2021 18:09

Beste Nell,

De volgende teefjes zullen gedekt worden als ze loops ziin Dushi en Hekata en zullen gedekt worden door Idol en Beer

NELL TROCH 04.02.2021 19:49

dankjewel voor het snelle antwoord!

NELL TROCH 04.02.2021 16:55

Beste,
Staat er nog een nestje op de planning?

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Leslie Olieslagers 22.10.2020 08:29

Beste, komt er nog een nieuw nestje op de planning? Graag hoor ik het dan. Alvast bedankt!

Marianne 18.10.2020 09:59

Beste mensen
Wanneer hebben jullie weer herplaatsers???
Wij zijn plots onze teckel verloren
Nu is haar zusje alleen!
Hart gr Marianne Janson

Mieke 22.10.2020 08:52

Voorlopig geen herplaatsers

Nieuwe reacties

16.10 | 22:11

Helaas wij wij geen herplaatsers op dit moment

16.10 | 19:59

Hallo, ik ben op zoek naar een volwassen teckel? Alvast bedankt voor uw...

03.08 | 15:26

Helaas op dit moment niks meer beschikbaar over 2 jaar misschien pas weer

03.08 | 12:21

Goedendag Heeft u op dit moment teckel pups korthaar black en tan bes...